Ekonomi

Binance CEO’su, kripto kurtarma fonu için Orta Doğu’da nakit arıyor

Binance CEO’su Changpeng Zhao, kripto kurtarma fonu için nakit aramak amacıyla Abu Dabi’de yatırımcılarla bir ortaya geldi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bireylerin verdiği bilgiye nazaran, Zhao, geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal güvenlik danışmanı Şeyh Tahnoon Bin Zayed’e bağlı kuruluşlar da dahil, fonun potansiyel destekçileriyle görüşmeler yaptı lakin Zhao, Twitter’dan paylaştığı bildiride bu bilginin yanlış olduğunu söyledi.

Binance, FTX’in çöküşünden kaynaklı likidite sıkıntısı içindeki projelere yardımcı olmak için Kasım ayının başında bir kurtarma fonu başlatma planı olduğunu açıklamıştı

Fonun detayları, büyüklüğü ve hangi projeleri destekleyeceğine dair ayrıntılar henüz açıklanmadı.

Bir Binance sözcüsü CoinDesk’e yaptığı açıklamada, “CZ’nin Abu Dabi’deki bütün toplantıları, global düzenleme hususlarına yönelikti ve bilhassa Orta Doğulu düzenleyicilerin dünyaya nasıl liderlik edebileceğine odaklandı.” dedi.

FTX, iflas etmeden evvel, Haziran ayındaki piyasa çöküşünden sonra kripto firmalarının kurtarıcısı olabilmek için teşebbüslerde bulunuyordu fakat artık bu alan yalnızca Binance’e kaldı.

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu