Ekonomi

Kosmos Energy hisseleri 1. çeyrek kazançlarının tahminleri aşmasıyla değer kazandı

DALLAS – Kosmos Energy Ltd. (NYSE:KOS) 2024 yılının ilk çeyreği için analist beklentilerini 0,04 $ aşarak 0,21 $ olarak gerçekleşen düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) ile kazançlarını aştığını bildirdi.

Bununla birlikte, şirketin 419,1 milyon dolarlık geliri, 422,68 milyon dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı. Hafif gelir kaybına rağmen Kosmos Energy hisseleri, piyasanın kazanç artışına olumlu tepki vermesiyle %1,8 oranında yükseldi.

İlk çeyrek performansı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli bir iyileşme gösterdi ve net üretim yıldan yıla (YoY) ~%13’lük bir büyüme yaşadı. Bu artış büyük ölçüde Jubilee South East projesinin faaliyete geçmesi ve devam eden dolgu sondaj kampanyası nedeniyle Gana’daki yüksek üretime bağlanıyor.

Kosmos Energy Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Andrew G. Inglis, bu çeyrekte elde edilen başarıları yorumlarken, 2023’ten bu yana devam eden operasyonel ve finansal ivmeye dikkat çekti. Şirket, Tortue projesindeki kayda değer ilerleme ve Ekvator Ginesi’nde yaklaşan bir kampanya için güvenli sondaj ile 2022’nin ikinci yarısından 2024 yıl sonuna kadar %50’lik bir üretim artışı elde etme yolunda ilerliyor.

Kosmos Energy’nin finansal dayanıklılığı, başarılı bir dönüştürülebilir tahvil arzı ve rezerv bazlı kredi (RBL) tesisinin yeniden finanse edilerek vadesinin 2029 yılı sonuna kadar uzatılmasıyla desteklendi. Şirket ilk çeyreği yaklaşık 2,7 milyar dolar toplam uzun vadeli borç ve yaklaşık 2,4 milyar dolar net borçla kapatırken, mevcut likiditesi yaklaşık 954 milyon dolar oldu.

İleriye bakıldığında, Gana sondaj programı sona erdiğinden ve Winterfell ve Tortue Faz 1 gibi projeler faaliyete geçme yolunda ilerlediğinden, Kosmos Energy’nin tüm yıl sermaye harcamalarının yılın ilk yarısına ağırlık vermesi bekleniyor. Şirketin stratejisi, Gana, Ekvator Ginesi, ABD Meksika Körfezi ve Moritanya ve Senegal’deki iş birimlerinde yoğun bir katalizör yılı içeriyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-bozkir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu