Ekonomi

Martı Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

Martı ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Raporda 2022 sürdürülebilirlik başarılarının yanı sıra şirketin geleceğe yönelik sürdürülebilirlik planlarına da yer verildi. Rapora göre 2022 yılında yaklaşık 1600 ton karbon emisyonunu önlediği hesaplandı. Bu miktarın, yaklaşık 72 bin ağacın 1 yılda atmosferden emdiği karbondioksit miktarına eşit olduğu bildirildi.

Martı, raporla birlikte İleriye Doğru adlı yeni sürdürülebilirlik vizyonunu da duyurdu. İleriye Doğru.Birlikte vizyonu üç stratejik sütuna dayanmaktadır: ‘Akıllı Hareketlilik’, ‘Temiz Şehirler’ ve ‘Güvenli Yolculuklar’. Şirket, bu yol haritasında araçların erişilebilirliğini ve kapsayıcılığını geliştirmeyi (akıllı mobilite), çevresel etkileri azaltmayı (temiz şehirler) ve hem kullanıcılar hem de vatandaşlar için güvenliği artırmayı (güvenli yolculuklar) hedefliyor.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İNŞA ETMEYE KARARLIYIZ”

Raporu değerlendiren Martı Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, “Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme kararlılığımız doğrultusunda ilk sürdürülebilirlik raporumuzu sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın gelecekte tüm ulaşım araçlarının elektrikli, tüm ulaşım araçlarının elektrikli olacağına inanıyoruz. elektrikli araçlar paylaşılacak. Bu kapsamda ulaşım çözümleri sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Sürdürülebilirlik raporunda elektrikli araç filosunun elde ettiği başarılar Martı’nın öncelikli çevresel etkisi olarak öne çıkıyor. Analizler, e-scooter’ların geleneksel şehir içi ulaşım alternatiflerine göre yüzde 18 daha az karbon emisyonuna neden olduğunu, e-bisiklet ve e-moped’lerin ise Türkiye’deki ortalama şehir içi ulaşım yolculuğuna kıyasla yüzde 40 daha düşük çevresel etkiye sahip olduğunu ortaya çıkardı. Buna göre şirketin 2022 yılında yaklaşık 1600 ton karbon emisyonunu önleyeceği hesaplandı. Bu miktarın, yaklaşık 72 bin ağacın bir yılda atmosferden emdiği karbondioksit miktarına eşit olduğu bildirildi.

HEDEF 2030 YILINDA NET SIFIR ŞİRKET OLMAK

Şirketin öncelikli sürdürülebilirlik hedefi, 2030 yılına kadar tüm lojistik operasyonlarının ve kendi faaliyetlerinin karbon emisyonunu sıfırlayarak ‘net sıfır’ şirket haline gelmektir. Bu hedef doğrultusunda Martı’nın lojistik operasyonlarını yürüttüğü tüm araçların, Bu süreçte elektrikli araçlara dönüştürülecek.

Öte yandan tüm malzemelerin yeniden kullanılması, onarılması veya geri dönüştürülmesi yoluyla 2025 yılına kadar sıfır atık oranına ulaşmak da bir diğer sürdürülebilirlik hedefi olarak öne çıkıyor. Bu amaçla çalışmalarını sürdüren firma, geri dönüşüm konusunda sertifikalı iş ortaklarıyla çalışıyor. Martı, bu sayede yalnızca 2022 yılında metal, lityum iyon pil, elektronik atık, kağıt/karbon plastik, karışık ambalaj atığı ve kauçuktan oluşan toplam 110 ton malzemenin geri dönüştürüldüğünü belirtti.

anamurhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu